Vi har den store glæde at invitere alle nyuddannede kunstnere, der tager afgang i 2023 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, Det Fynske Kunstakademi i Odense og Det Jyske Kunstakademi i Aarhus til et Open Call.
Alle kunstnere fra årgang 2023 kan ved at svare på dette Open Call blive en del af Kunst På Arbejdes prominente samling, der vises i hele Danmark og har op mod 30.000 daglige beskuere. Desuden vil dine værker blive vist på en udstilling i kunsthallen Møstings i december 2023.
Kunst På Arbejde inviterer derfor fra den 18. august – 17. september 2023 afgangseleverne fra de tre danske kunstakademier til at ansøge om at indgå med værker i foreningens udstilling ÅRGANG 2023. Blandt de indkomne ansøgninger udvælger og erhverver Kunst På Arbejde op mod 20 værker af ca. 10 forskellige kunstnere.
Kunst På Arbejde leverer kunst til private og offentlige arbejdspladser i hele Danmark. Udstillingerne hænger på den enkelte arbejdsplads i to til fire måneder, hvorefter de cirkulerer videre til den næste arbejdsplads. Udstillingen ÅRGANG 2023 vil således også turnere mellem danske arbejdspladser i mange år fremover. Som medvirkende i udstillingen vil man som kunstner nå ud til et stort publikum, som ofte ikke ellers ville blive bekendt med kunst via f.eks. galleri- eller museumsbesøg.
Inden udstillingen ÅRGANG 2023 går i cirkulation, bliver den vist i kunsthallen Møstings på Frederiksberg med fernisering den 1. december 2023.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte KPA’s direktør Marie Louise Helveg Bøgh på T: 3313 5601 / post@kunst-paa-arbejde.dk.
Sådan gør du
Du ansøger enkeltvis eller som gruppe via platformen SlideRoom med maks. 6 værker. I din ansøgning skal du foreslå en pris. Den endelige pris aftales mellem dig/jer og Kunst På Arbejde og vil – afhængig af dit/jeres hidtidige salg – være til forhandling og forholde sig til, hvad der er en hensigtsmæssig pris for den enkelte kunstner.
Da Kunst På Arbejde er en lidt anderledes kunstinstitution, der bruger vidt forskellige arbejdspladser som udstillingsrum, gælder præmissen ”one size fits all”. Det betyder:
- Værkerne skal primært være todimensionelle og beregnet til at hænge på væg. Maleri og andre typer af to-dimensionelle originale værker vil blive prioriteret højt, men alle typer af to-dimensionelle værker vil blive vurderet, herunder foto, tryk og tekstil.
- KPA vil i begrænset omfang erhverve tredimensionelle værker til udstillingen (maks. 2-3 stk. i alt).
- Alle værker skal ”kunne klare sig selv”, når de er sat op på arbejdspladsen, dvs. der kan ikke være tekniske installationer, som kræver strøm, vedligehold og tænd/sluk.
- Værkerne skal i forbindelse med transport og ophængning kunne håndteres af en enkelt person ift. størrelse og vægt.
- Værkerne skal være tilpas robuste til, at de kan tåle at blive håndteret ofte og mange gange, idet Kunst På Arbejdes udstillinger hænger mellem 2-4 mdr. på den enkelte arbejdsplads, hvorefter de fragtes videre til den næste, osv. i mange år frem. Et stort antal af Kunst På Arbejdes værker har været i cirkulation siden 1960’erne til i dag og tåler fortsat at indgå i udstillinger.
- Evt. indramning af værker varetages af Kunst På Arbejde.
Ansøgningsfrist: 18. august – 17. september 2023
ANSØG HER (link til Slideroom åbner midt i august)
Organisering og jury
ÅRGANG 2023 er gjort mulig gennem generøs støtte fra kunstmæcenerne Trine og Gunnar Kjems. De indgår i juryen i samarbejde med Kunst På Arbejdes kunstfaglige udvalg, som pt. består af de tre bestyrelsesmedlemmer Hannah Toticki Anbert (billedkunstner), Tommy Petersen (billedkunstner, medlem af kunstnergruppen A-Kassen) og Kirsten Degel (museumsinspektør på Louisiana) samt Marie Louise Helveg Bøgh (direktør for Kunst På Arbejde, mag.art. i kunsthistorie).
Blandt de indsendte portfolier vælger juryen i alt 18-20 værker af ni-ti kunstnere, således at hver kunstner i udgangspunktet vil være repræsenteret med to værker. Juryen forbeholder sig ret til at kontakte kunstnere vedr. interesse i øvrige værker og med ønsker om besigtigelse af de fysiske værker.
Tidsplan og varighed
- 18. august – 17. september 2023: Open Call
- Ultimo september – oktober: Udvælgelse af kunstnere og værker til ÅRGANG 2023
- November: Klargøring af værker til udstilling og cirkulation
- December: Pop-up udstilling i kunsthallen Møstings fra den 1.-17. december. Fernisering: fredag den 1. december
- Januar 2024: Udstillingen går i cirkulation blandt Kunst På Arbejdes medlemmer
Kommunikation og formidling
Når valg af værker og dermed kunstnere til udstillingen har fundet sted, vil de blive offentliggjort på Kunst På Arbejdes hjemmeside. Derudover ønsker foreningen at producere små film med de enkelte kunstnere og deres værker. Filmene vil blive vist dels på Kunst På Arbejdes hjemmeside sammen med formidlingen af udstillingen, ligesom de vil kunne tilgås via Vizgu-appen, som er foreningens primære formidlingskanal ude på arbejdspladserne.
Inden udstillingen går i cirkulation blandt KPA’s medlemmer, bliver den vist på en pop-up udstilling i kunsthallen Møsting med fernisering den 1. december 2023. Den nye ÅRGANG 2023-udstilling vil blive ledsaget af opsøgende pressearbejde.
Økonomi
Når aftale om køb af værker er indgået, fremsender kunstneren en faktura til Kunst På Arbejde. Pris for værker aftales individuelt.
Præsentation af Kunst På Arbejde
Kunst På Arbejde er en non-profit forening, stiftet i 1954 af bl.a. Knud W. Jensen, DA, FH (dengang LO) og Akademiraadet med det formål at bringe kunst af høj kvalitet ud til danske arbejdspladser og derigennem medvirke til at udbrede kendskabet til og interessen for kunst og således berige hverdagen for medarbejdere landet over.
Hvert år bringer Kunst På Arbejde over 400 udstillinger ud til private og offentlige arbejdspladser i hele landet og skaber dermed møder mellem kunst og mennesker, der ikke af sig selv opsøger kunsten på dens institutioner. Med den nuværende medlemsskare bliver kunsten i Kunst På Arbejdes udstillinger potentielt set af op mod 30.000 personer – hver dag. Foreningen har et stærkt udgangspunkt for at nå ud til andre målgrupper end det typiske kunstpublikum.
Kunst På Arbejdes samling består af 2.500 værker fra 1950’erne til i dag, som hele tiden cirkulerer i kuraterede udstillinger mellem medlemmerne. Værkerne udstilles typisk i kontorer, fællesarealer, mødelokaler, receptioner, venteværelser og kantiner, hvor mange mennesker har adgang.
Foreningen kan garantere, at udstillingen ÅRGANG 2023 vil nå ud til et bredt og stort publikum, idet den i mange år fremover vil cirkulere mellem de danske arbejdspladser, som er medlemmer af Kunst På Arbejde.
Vi glæder os til at optage de nye ÅRGANG 2023-værker i vores samling!