VÆLG SELV KUNSTEN!
De fleste er ved at være tilbage på arbejde efter sommerferien og der er fuld gang i Kunst På Arbejdes mange aktiviteter. Vi er efter længere tids udvikling klar til at præsentere et helt nyt abonnement under titlen “VÆLG SELV”. Her kan foreningens medlemmer via KPA’s hjemmeside selv udvælge de kunstværker, de ønsker på deres arbejdsplads.
VÆLG SELV er tiltænkt alle arbejdspladser uanset størrelse – fra små kontorfællesskaber til store koncerner, der ønsker en fleksibel ordning med mulighed for at låne et mindre antal værker til overkommelige priser. Alle værkerne kan som altid scannes med ens egen mobiltelefon via Vizgu-app’en, hvor man får mere viden om de udstillede værker.
Det er nemt at bruge VÆLG SELV, der er opbygget som en webshop, hvor medlemmerne selv lægger de værker i kurven, som de godt kunne tænke sig at få opsat på deres arbejdsplads. Så snart vi har modtaget bestillingen, vil vores teknikere kontakte det enkelte medlem og aftale nærmere om opsætningen af værkerne.
Vi håber, at kommende og nuværende medlemmer vil gøre brug af det nye tilbud og få mere kunst i hverdagen!
OPEN CALL – ÅRGANG 2022
Gennem hele Kunst På Arbejdes lange virke – fra 1954 og frem – har fokus været på at erhverve kunst af samtidens unge kunstnere. Det er derfor en stor glæde, at foreningen nu kan invitere alle nyuddannede kunstnere fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, Det Fynske Kunstakademi i Odense og Det Jyske Kunstakademi i Aarhus til et Open Call, som løber fra den 21. august – 22. september.
Kunstnerne fra årgang 2022 kan via open call’et blive en del af Kunst På Arbejdes prominente samling, der vises over hele landet og har op mod 30.000 daglige beskuere. Inden værkerne sendes i cirkulation blandt foreningens medlemmer, bliver den vist for offentligheden på en udstilling i kunsthallen Møstings på Frederiksberg i december 2022.
Vi glæder os meget til at optage de nye ÅRGANG 2022-værker i samlingen! Det bliver starten på en serie ÅRGANG-udstillinger, der realiseres i de kommende år takket være generøs støtte fra de private kunstmæcener Trine & Gunnar Kjems.
KPA CONVERSATIONS
Dette efterår har vi planlagt fire KPA Conversations hos vores medlemmer, hvor alle er meget velkomne til at deltage.
Sensommerens første KPA Conversations afholdes hos Dansk Arbejdsgiverforening i København, hvor du kan møde kunstnerduoen Isabel Berglund og Kristian Devantier i en samtale med Kunst På Arbejdes direktør Marie Louise Helveg Bøgh. Her vil de to kunstnere fortælle mere om deres kunstneriske praksis og drøfte kunstens betydning i arbejdslivet. Kunstnerne er lige nu aktuelle med en udstilling af værker fra KPA’s samling i Dansk Arbejdsgiverforening.
KPA Conversations med Isabel Berglund og Kristian Devantier afholdes onsdag 24. august kl. 16-17:30 i Dansk Arbejdsgiverforening, Vester Voldgade 113, 1552 København V.
Arrangementet er støttet af Augustinusfonden og er åbent for alle. Der er gratis adgang, men dog et begrænset antal pladser. Derfor er der tilmelding via: eh@kunst-paa-arbejde.dk
Peter Bonnén (1945-2022)
Det er med stor vemod, at vi tog afsked med billedkunstner og tidligere kunstnerisk leder af Kunst På Arbejde, Peter Bonnén, der gik bort denne sommer. Han var kunstnerisk leder af Kunst På Arbejde fra 1973-2019 og efterfølgende tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2019-2022.
Vores bestyrelsesmedlem Frederik Preisler, der har kendt Peter Bonnén gennem mange år, har i den forbindelse skrevet dette mindeord på vegne af os alle i KPA.
DEN ER IKKE LÆNGERE
Den er ikke længere. Så kort og kontant kunne han selv have sagt det. Skal vi andre gøre det lidt længere, må vi i hvert fald ikke blive sentimentale.
Den er ikke længere. En måned efter sin hustru Lindas død, ville Peter Bonnén heller ikke længere. De havde altid tænkt sig, at han skulle dø først.
Den er ikke længere. Det er både sørgeligt og smukt. Uden Linda havde han ikke lyst. Måske heller ikke lys.
Den er ikke længere. Den øretæveindbydende facon. Den brutale direkthed, som overrumplede det kedsommelige. Både i kunsten og kommunikationen.
Den er ikke længere. Generøsiteten, kærligheden og empatien. Evnen til at fatte og favne det nye med en barnlig nysgerrighed, der trodsede al erfaring.
Den er ikke længere. Arrogancen og elegancen. Det fornærmende og det forførende. Frækheden og forretningssansen.
Den er ikke længere. Den fandenivoldske følsomhed, der gav os skulpturerne. Den indsats, han gjorde som præsident for Akademiraadet, i bestyrelsen for kunstforeningen Gl. Strand og ikke mindst i mange års kuratering af nærværende kunstsamling .
Den er ikke længere. Den gnist, der sprang fra troldsplinten i Peter Bonnéns øje.
***
Æret være hans minde.
STIG BRØGGER HOS KONSERVATOREN
Vi arbejder løbende på at vedligeholde vores historiske kunstsamling og turen er nu kommet til udvalgte malerier af Stig Brøgger (1941-2021), som netop har været forbi konservator Dorthe Aggerholm fra AggerholmArt.
I filmen fortæller Dorthe om arbejdet med værkerne fra slutningen af 1960’erne og viser, hvordan hun udbedrer mindre skader i Brøggers meget blanke syntalemalje-malerier. Det kræver en virkelig rolig og kyndig hånd.
Konserveringen er generøst støttet af Beckett-Fonden.
- CHART + Enter Art Fair, Charlottenborg + Turbinehallen (25.-28. august)
- Nicolai Howalt & Trine Søndergaard (m.fl.): “JUBILÆUM 4”, Ringsted Galleriet (indtil 3. september)
- Niels Nedergaard “Fotografier fra Cairo”, Davids Samling (indtil 4. september)
- Cathrine Raben Davidsen, “Grafik 1998-2022”, Vendsyssel Kunstmuseum (indtil 18. september)
- Poul Gernes & Per Kirkeby, “Gernes x Kirkeby“, Kunsten Museum of Modern Art (indtil 18. september)
- Bodil Nielsen: Hjertegræs rødlig, mørk blå, grøn perlemorsspejl, Odder Museum (indtil 23. oktober)
- Trine Søndergaard, “Faraway Nearby“, Greve Museum (indtil 30. oktober)
- Erik A. Frandsen ”Giottos metode”, Trapholt (indtil 20. november)