Heroisk udsigt er lavet af Per Kirkeby og er 86b x 67h – Værket er med i udstillingen Midt i tidens oprør.
Per Kirkeby (f. 1938) er kendt som en af vor tids store internationale billedkunstnere. Han studerede i en ung alder geologi ved Københavns Universitet, og den naturvidenskabelige verden fik stor indflydelse på hans kunst. I 1962 opsøger Kirkeby den eksperimenterende kunstskole i København, Eks-skolen, hvor han sammen med kunstnerkollegerne Poul Gernes, Peter Louis-Jensen og Bjørn Nørgaard udforsker nye udtryksmuligheder inspireret af bl.a. popkunst, happenings og minimalisme.
Fra 1965 tager Kirkebys kunstneriske karriere for alvor fart. Han får sin første separatudstilling på Den Frie i København og også sin første internationale udstilling. Han debuterer også som lyriker med digtsamlingen Litt, og litteraturen vedbliver at være central i Kirkebys kunstneriske virke, som generelt er karakteriseret ved mange forskellige billedtyper og kunstgenrer, der overlapper hinanden.
I 60’erne udfører han happenings med bl.a. Joseph Beuys og Bjørn Nørgaard. Han rejser desuden til New York, hvor han optages i Fluxus-netværket. Nogle år senere får han en afgørende udstilling i Galerie Michael Werner, Köln, der bliver startskuddet på hans internationale karriere. Fra 1978-89 arbejder han som professor ved Kunstakademiet i Karlsruhe.
Kirkeby har kaldt sig selv for en eklektiker, der ud fra et væld af materialer til rådighed laver sit eget system. De mange referencer ses i hans forskelligartede værker, der bærer spor af både popkunsten, populærkulturen og geografien. Særligt maleriet har bevæget sig over i et mere abstrakt formsprog, der synes at trække tråde til både romantikken og i klassicismen. I store formater og med en ekspressiv farvepalet udfører han sanselige malerier, som på enestående vis forholder sig til landskabet og naturen og udmærker ham som en både intellektuel og intuitiv kunstner.
I 2015 skabte filminstruktøren Anne Regitze Wivel dokumentarfilmen “Mand falder” om Per Kirkebys kamp med følgerne af en hjerneskade, som han fik efter et fald på trapperne i sit hus i Hellerup. I 2015 droppede Kirkeby at male, men han arbejder stadig med grafik og tegning.
Per Kirkeby modtager Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse. Han er særligt kendt for sine mange udsmykningsopgaver, og har bl.a. udsmykket loftet i Den Sorte Diamant, lavet bronzeskulpturer til operaen i København og vægmalerier til Geologisk Museum (2004). Han er repræsenteret på utallige museer i ind- og udland og har igennem sin alsidige karriere udstillet verden over.