Kærlighed i ornamentskoven er udført af Henry Heerup i 1970 og måler 62 x 67 cm. Værket er med i udstillingen Henry Heerup – Grafiske arbejder
Henry Heerup (1907-1993) var både maler, billedhugger og grafiker. Han voksede op på Nørrebro og kom tidligt i lære som bl.a. stenhugger, bronzestøber, skiltemaler og litograf, før han 1927-32 blev uddannet på Kunstakademiet. Hans kunst er karakteriseret af dyb fortælleglæde, frodig fantasi og en tæt forbindelse mellem det levede liv og kunsten.
Heerup arbejdede helst under åben himmel, og de fleste værker blev til i hans udendørs atelier mellem vilde katte, højt græs og gamle møbler. Som selvudnævnt formand for Nissernes Fagforening i Rødovre og Vanløse har han budt mange besøgende velkommen i den berømte have, hvor man kunne opleve både malerier, stenskulpturer og finurlige “skraldemodeller” lavet ud af gamle cykeldele, legetøjsrester, ølkapsler osv.
Heerup beherskede i det hele taget mange forskellige udtryksformer, og arbejdsglæden var stor. “Mit arbejde er leg, og jeg leger gerne hele dagen” skrev han på et tidspunkt, og der er ingen tvivl om, at Heerups humor og umiddelbarhed er medvirkende til hans fortsatte popularitet. Også brugen af symboler fra vores fælles kulturhistorie, heriblandt hjerter, kors, livshjul og hestesko, udmærker ham som en eventyrlig fortæller med blik for menneskelivets mange nuancer.
Heerup var i sin levetid repræsenteret på over 1000 udstillinger! Han udstillede med bl.a. Linien, Corner, Høstudstillingen, og Decembristerne. Internationalt markerede han sig også, særligt som medlem af CoBrA gruppen. Man kan opleve ham på en lang række museer, heriblandt Louisiana, Holstebro Kunstmuseum og Statens Museum for Kunst samt Heerup Museum i Rødovre.